HTML

Ernyőblog

Botcsinálta kezdő siklóernyős szenvedelmei..

Linkblog

Kamera project

2011.09.20. 08:59 :: Sparhelt

Ímhol látható a kamerám és a számára házilag készült tok:

A tok anyaga zöld filc, a zárása tépőzárral lett megoldva, ahogy a felerősítése is. A tépőzár meglepően erősnek bizonyult erre a feladatra, bár mivel nem bízok benne teljesen, így biztonsági rögzítésről is gondoskodtam. Erre szolgál a tok egyik sarkán lévő lyuk, itt lehet kidugni a kamera biztonsági fülébe fűzött zsinór végén lévő csatot.

A Felcsatolásra felkészített kamera látható. A tok nem látható hátán van a tépőzár, a fül szolgál az eszköz rögzítésére a tokban, helyet hagyva a filmezés elindítására illetve megállítására. (Utólag derült ki, hogy óvatosnak kell lenni a behelyezéssel, mert könnyű bármelyik gombot megnyomni véletlenül és a kamera ekkor üzemmódot válthat így a remélt filmből lehet, hogy semmi sem lesz.)

A sisakom, rajta a kamera biztonsági rögzítéséhez szükséges zsinórzattal. Ez egy egyszerű nyakba akasztós telefontartó nyaki része a csat ellendarabjával. Mellette a régi kamera akkupakkjának felerősítésére szolgáló tépőzár. Először arra gondoltam, hogy a biztonsági zsinórt a nyakamba fogom tenni, de nagyon megbonyolította a sisak fel- és levételét, úgyhogy inkább a sisakra tettem. Az az erő, ami átszakítja a sisak egy bordáját, hogy letépje a kamerát, a fejem sem fogja békében hagyni, úgyhogy akkor már szinte mindegy is.

A képen a becsatolt és oldalra rögzített kamera látható. Először kételkedtem, hogy a tépőzár elbírja-e a terhelést, de nem volt vele gond. Ami inkább problémát okozott és okoz most is, az a helyes szögbeállítás. Nagyon nehéz eltalálni, hogy ne csak az eget, vagy csak a földet vegye. Ahogy megfigyeltem, a sisakom használat közben hajlamos kicsit hátracsúszni, vagy esetleg a fejtartásom változik meg repülés közben, de a beállított kamera, noha fixen ül a helyén, mégis más látószöget produkál, mint ahogy vártam. Ezzel még játszani kell, hogy a megfelelő beállítást megtalálhassam.

A legújabb kísérletem. Itt a kamerát az akkupakk rögzítő tépőzárra tettem fel, így az hátrafelé néz. Cserébe a vízszintes látószöge függüleges lett, így a képbe nagyon sok minden belefér, viszont a kép tengelye kilencven fokkal elfordult. Ebből vagy az következik, hogy le kellene vágni belőle, hogy élvezhető kép lehessen, vagy el kellene fordítani a monitort vagy a nézők fejét, hogy élvezni is tudják. Ráadásul ugye mivel hátrafelé néz, eleve érdekes a látvány is. Bár így egyből működött a dolog, mégsem hiszem, hogy rendszeresen így fogom használni.

komment

Címkék: blog toshiba kamera siklóernyő camera csörlés mounting

süti beállítások módosítása